Blogs post

Perkara Yang Perlu Tahu Setiap Penjaga Apabila Memilih Pengasuh

Sebelum menggaji pengasuh, mungkin ada sesuatu yang perlu diketahui dan dipertimbangkan oleh setiap ibu atau bapa – perjanjian pengasuh. Kontrak pengasuh tidak diragukan lagi merupakan pengaturan kerja mengenai pengasuh dan ibu dan bapa dengan si kecil atau anak-anak. Banyak komponen harus ditangani semasa menyediakan perjanjian pengasuh bersama sitly my .

Pertama, prinsip asas perjanjian pengasuh perlu diiktiraf. Prinsip asas menggabungkan beberapa jam bekerja, percutian bercuti dan rehat yang tidak sihat, serta kewajipan dan tanggungjawab tugas pengasuh. Apabila menggunakan perkhidmatan pengasuh adalah penting untuk pergi ke atas apabila mereka telah merancang percutian jangka panjang. Di samping itu, adalah penting untuk memikirkan berapa banyak pandangan yang mungkin akan diberikan jika pengasuh tidak dapat beroperasi akibat penyakit, dan dengan tepat betapa ketaranya mereka atau mungkin ibu atau bapa akan berikan apabila menamatkan perjanjian. Tempoh penamatan yang tidak mahal digunakan dengan kebanyakan kontrak pengasuh ialah tiga atau 4 minggu.

Satu lagi komponen yang perlu diambil kira oleh setiap ibu atau bapa ialah pendapatan yang akan diterima oleh pengasuh. Ibu dan bapa benar-benar perlu memeriksa untuk mengetahui dengan tepat berapa banyak perbelanjaan pengasuh biasa di kota atau lokasi mereka, dan perkhidmatan pakar apa yang biasanya ditangani oleh gaji ini. Ibu dan bapa juga perlu menentukan berapa kerap pengasuh perlu dibayar bersama dengan jumlah pampasan yang akan diberikan kepada pengasuh untuk masa berfungsi di luar peraturan. Di kebanyakan negeri, pengasuh benar-benar perlu dibayar masa tambahan sama dengan sekurang-kurangnya hanya satu bersama dengan 50 peratus kali gaji setiap jam biasa mereka. Ibu dan ayah harus menangani masalah ini dengan permulaan kerja pengasuh anda, supaya menjauhi masalah yang timbul lambat laun.

Perkara tambahan yang mesti dianggap sebagai peraturan dan keselamatan harta benda. Peraturan harus dibuktikan supaya tetap tertentu dijangkakan sekiranya pengasuh menjaga dan berurusan bersama anak-anak kecil. Garis panduan ini boleh merangkumi orang ramai, merokok, minuman beralkohol, penggunaan telefon bimbit, dan satu lagi masalah yang ibu dan ayah temui penting. Ini harus disebut dan khusus dalam pengasuh menyelesaikan urusan kerja. Keselamatan juga mesti ditangani dengan menanyakan sama ada pengasuh yang diambil bekerja mendapat pengiktirafan dalam CPR dan/atau pertolongan cemas. Sekiranya pengasuh tidak berlesen, ibu dan bapa mungkin ingin membayarnya untuk mengikuti kelas keselamatan. Mencapainya akan membantu memastikan pengasuh bersedia sekiranya berlaku kecemasan yang melibatkan anak-anak.

Leave a Reply